Anadolunun
bazı bölgelerinde keçiboynuzu olarak da bilinen, ana vatanı Yunanistan,
Fas, Tunus ve İsrail olan keçiboynuzu, Türkiyede ise Antalya ve Mersin
ile Muğlanın Datça ilçesi dolaylarında yaygın şekilde yetişir.
Meyveleri
mayıs ayı başında büyümeye başlayan keçiboynuzu, haziran-temmuz
aylarında olgunlaşır. Olgunlaştıktan sonra meyve rengi yeşilden
kahverengiye dönüşen keçiboynuzu, kuruyuncaya kadar toplanmaz. Doğada
kendiliğinden yetişen bu meyve, Eylül ayından Aralık ayı sonuna kadar
hasat edilebilir.
Anadolu’nun
zengin florasında yetişen en kaliteli harnup meyveleri özenle toplanır.
Meyveler doğal usullere göre kaynatılır. Tesislerimizde el değmeden,
sağlığın simgesi olan cam ambalajlara doldurulur. Böylece elde edilen
özel üretim, yoğun kıvamlı pekmezler keyifle tüketiminize hazır hale
getirilmiş olur.
0 yorum:
Yorum Gönder